>Cara unlock modem broadband

>ramai yang punyai mosem broadband. tapi kadang mereka tak gunakan kerana modem tu telah di lock dengan satu line rangkaian je. Jadi disini saya nak kongsi tips bagaimana nak unlock semula modem broadband tersebut. ikuti langkah langkah yang ditulis dibawah ini ye..

1. CARI IMEI 3G USB MODEM ANDA




Nombor imei usb modem anda boleh didapati di modem itu sendiri atau di dianostic modem itu atau kat kotak usb modem….




cari imei usb modem >Cara unlock modem broadband



2. MASUKKAN NO IMEI KE DALAM WEBSITE



bila dah jumap no imei tu, masukkan no imei anda tadi ke dalam kotak yang disediakan ….. biggrinn >Cara unlock modem broadband



- MASUK KE WEBSITE NIE http://a-zgsm.com/huawei.php


masukkanimeidalmwebsite >Cara unlock modem broadband


selepasmasukkanimei >Cara unlock modem broadband





3. MASUKKAN NO UNLOCK CODE KE MODEM



ada 2 cara utk masukkan unlock code ke dalam modem iaitu :-



A. MENGGUNAKAN KOTAK UNLOCK CODE BILA MASUKKAN SIMCARD KOMPENI bb YANG LAIN



- masukkan simcard kompeni berukband yang lain ke dalam modem anda itu …. dan akan keluar satu kotak UNLOCK CODE …. so masukkan ada UNLOCK CODE itu biggrinn >Cara unlock modem broadband paid >Cara unlock modem broadband



masukkan unlock code >Cara unlock modem broadband



p/s: yang nie cara aku unlock modem 3G aku hehehehe biggrinn >Cara unlock modem broadband




B. MENGGUNAKAN CODE WRITER



- satu cara lain utk unlock code modem anda adalah dengan menggnakan huawei code writer



- download link kat sini atau google ajer 



modem code writer >Cara unlock modem broadband



- cucuk usb modem anda ……



pastikan pilih com port yang betul ….



1 1 >Cara unlock modem broadband 
Kemudian tekan unlock dan masukkan no pin unlock tadi dalam kotak.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One thought on “>Cara unlock modem broadband

  1. hi,,nk tnya psl unlock modem ni,,sye dh byk kli cuba,,n bila sye masuk link tu..tak spt d gmbr..mohon tlg sye..boleh inbox kt facebook sye..leya ng..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>